Pihan kunnostus

Pihan kunnostus

 

Yhä useampi suomalainen arvostaa luonnossa liikkumista, hyötypuutarhan satoa sekä oman piha-alueen merkitystä. Luonnon puhtauden, rauhan ja koskemattomuuden merkitys on lisääntynyt varmasti monen mielessä viime aikoina ja moni suomalainen suuntaa katseet nyt myös omaan kotipihaansa. Pihan kunnostus on nyt ajankohtaista. 

Tällä hetkellä kotona vietetään enemmän aikaa ja se näkyy piikkinä myös verkkokaupoissa. Tänä kesänä kaupaksi ovat käyneet muun muassa retkeilyvälineet (teltat, retkikeittimet, makuupussit ja jalkineet), uima-altaat ovat jo aikoja sitten myyty loppuun, samoin vesiurheiluvälineet. Pihan kunnostamiseen ovat ihmiset panostaneet hankkimalla lautaa, ruuveja, multaa sekä kasveja. Monessa verkkokaupassa suureen kysyntään ei ole osattu varautua tarpeeksi hyvin, joten toimitusajat ovat tällä hetkellä useassa paikassa parisen viikkoa.

Ulkomaan matkailu on nyt kääntynyt selvään kotimaan matkailuun, mikä näkyy nyt monessa maakunnassa. Ellei matkustelu ole tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, ovat monet suomalaiset panostaneet oman pihan viihtyvyyteen ja päättäneet viettää oman kesäloman turvallisesti omalla pihamaallaan. Oman kotipihan lisäksi monelta suomalaiselta löytyy lisäksi mökki, jossa on tänä kesänä vietetty enemmän aikaa.

Mitä sinä pidät omassa pihassa parhaimpina puolina ja mihin haluaisit vielä enemmän panostaa? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä oman pihan kunnostamiseen sekä mietimme mitkä asiat tuovat pihaan lisää viihtyvyyttä.

Katseet pihaan

Nyt kun kotona on tullut vietettyä enemmän aikaa, tulee asunnon nurkkia ja piha-alueita katseltua tarkemmin. Mikä miellyttää silmää? Mitä koti kaipaisi vielä lisää? Miten viihtyvyyttä voisi lisätä?

Monelle kodin lisäksi terassi on kesäisin paikka, jossa tulee vietettyä enemmän aikaa. Mikäli terassi kaipaa kunnostamista, on kesä ja loma siihen otollista aikaa. Usein terassin kunnostamisessa pääsee hyvään lopputulokseen pienellä pintakäsittelyllä sekä uusien ulkokalusteiden hankkimisella. Toisinaan kuitenkin käy niin, että terassin kunnostamisessa innostuu siinä määrin, että suunnitelmissa on jopa terassin laajentaminen. Se vaatii jo hieman suurempaa panostamista ja aikaa toteuttamiseen.

Terassin lisäksi moni hankkii pihaansa suojaisan kodan tai kesäkeittiön missä grillaaminen onnistuu myös huonommalla säällä. Monen suomalaisen haaveena on myös terassiin upotettu palju tai ulkoporeamme.

Omalla terassilla ja pihamaalla viihtyy aina paremmin, kun nurmialueet, pensaat, puut, kukat ja kasvit ovat kunnossa. Tänä kesänä monella on ollutkin aikaa panostaa enemmän kukkiin ja jopa kasvimaan perustamiseen. Omalla kasvimaalla voi kasvattaa pienellä vaivalla porkkanaa, salaattia, yrttejä ja vaikka mansikoita. Kasvimaan perustaminen siihen tarkoitettuihin kasvulaatikoihin on helppoa eikä kasvit ja yrtit tarvitse kasvaakseen juuri muuta kuin sopivassa suhteessa ravinteita ja säännöllistä kastelua. Oman hyötymaan kasvattaminen antaa pitkälle syksyyn paljon hyviä makuja ja iloa oman työn tuloksesta.

Pienelläkin budjetilla pihaan saa uutta ilmettä

Puutarhan ehostamiseen toki saa uppoamaan satoja jopa tuhansia euroja rahaa, mutta jo pienellä ehostamisella ja kunnostamisella saa ihmeitä aikaan. Viihtyvyyttä voi lisätä ostamalla kauniita ruukkuja ja niihin kukkia, maalaamalla terassin lattian ja muut maalia kaipaavat pinnat uudelleen. Pihakalusteet voi myös käsitellä siihen tarkoitetulla suoja-aineella uudelleen ja hankkia pihamaalle, vaikka pienen suihkulähteen.

Jos aikaa ja rahaa löytyy enemmän, oman terassin viihtyvyyteen kannattaa panostaa hankkimalla palju, pihasauna tai vaikka poreamme. Muita viihtyvyyttä lisääviä asioita ovat varmasti suurempi grilli, paremmat pihakalusteet sekä ruokailuryhmä.

Suuremmat hankinnat vaativat aina suurempaa budjettia, eikä monellakaan kesän menojen jälkeen tahdo löytyä ylimääräistä pihan kunnostamiseen. Pihan laittamista, maalaamista tai muutakaan remonttia ei voi kuitenkaan määräänsä enempää pitkittää. Esimerkiksi talon maalaaminen tulisi tehdä 10 – 15 vuoden välein ja jos sen jättää tekemättä, menettää talo arvoaan ja pintalaudoitukseen imeytyy kosteutta. Monet hankkivat pihan ja talon suurempiin kustannuksiin rahoituksen pankista tai rahoitusyhtiöltä. Laina haetaan nykyisin perinteistä kivijalkapankkia useammin suoraan verkosta sen helppouden ja nopeuden vuoksi. Turvallisuudesta ei ole kuitenkaan millään tavoin tingitty, vaan lainan hakeminen netistä on yhtä turvallista kuin lainan hakeminen pankista.

Remonttilainan suuruus vaihtelee tehtävän remontin laajuuden mukaan, mutta on keskimäärin 5000 – 15 000 euron luokkaa. Lainaa voi verkkohakemuksella hakea 100 – 60 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia. Tyypillisesti haettava laina on kulutusluottoa, joka maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen heti tilille. Tämä helpotttaa remontin aikataulun laatimista ja tarvittavien työkalujen ja materiaalien hankkimista.

VertaaHintaa.fi
Logo